Båtklubbarnas dag – INSTÄLLT 2022

För publik 2021

 

************************************************************************

Arkiv Publikinformation

Båtparaden 2020

På grund av Corona kan vi inte fira 10-årsjubileum med festligheter och pompa & ståt på öppna båtklubbar, som vi hade tänkt. Istället hyllar vi hjältarna som kämpar mot Corona i vården och i hem med ett försök att med hjälp av våra båtar, forma ett jättestort hjärta på Riddarfjärden.

Hålltider & platser:           
15.00 avgår båtparaden från Stadshusbron
15.14 avgår båtparaden från Årstavikens SS
16.00 (ca) beräknar vi forma hjärtat på Riddarfjärden.

I år kör vi två parader! Den ena startar från Årstaviken, respektive Karlbergskanalen och avslutas på Riddarfjärden. Den andra startar vid Stallmästaregården och går Brunnsviken runt.

Vill du titta på paraden?

Några av smultronställena hittar du här:

Paraden till Riddarfjärden:

Längs med Hornstullsstrand kommer du att se Årstavikens parad väldigt bra.
Längs med Gröndals Båtklubbs bryggor kommer paraden passera ganska nära. Där har du även chansen att njuta av deras hamnfest.

Med en promenad från Mariedal längs med Kungsholmsstrand kommer du möta en parad, och om du går så att du är framme vid Stadshuset till 16-tiden, så kommer du även kunna se alla båtar samlas på Riddarfjärden.
Längs med Söders höjder ut mot Riddarfjärden kommer du se fantastiskt bra. Ta med en kikare om du vill kolla namnen på båtarna. Det kanske är läge för en picknick uppe på berget?
Norr Mälarstrand erbjuder både utsikt och möjligheten att köpa en glass under eftermiddagen.
Om du befinner dig på södra delen av Lilla Essingen kommer du kunna se alla parader passera.
Paraden kommer att avslutas i en cirkel rakt utanför Stadshuset och Riddarholmen. Där är du nära båtarna.

Paraderna startar c:a 15.00 är inne på Riddarfjärden strax före 16.00.

Final 16.15-17.00.

Paraden i Brunnsviken

En annan parad går i Brunnsviken. Starten går utanför Stallmästargården och paraden fortsätter sen norrut längst Hagaparken, vänder sedan och går längst östra stranden ner igen för att avslutas vid Stallmästargårdens Båtsällskap.

God utsikt har du vid alla stränder i Brunnsviken då båtarna håller sig nära land hela vägen. Efter avslutad körning är det Öppet hus på Stallmästargårdens Båtklubb. Foodtrucks kommer att finnas på plats.

Starten går kl. 15.00 och en knapp timme senare har man kört runt hela viken.


Vill du åka med i Paraden? Vi kan inte lova att det går att ordna. Men gå ner till någon av klubbarna som har öppet hus. Båtägare är sociala och chansen är stor att du kan få åka med i någon båt, bara du vågar fråga. Här hittar du alla båtklubbar som har öppet hus.